tisdag 24 september 2013

Telling - Alla har en historia

Är du intresserad av att arbeta med vårt kulturarv - samtidigt som du utvecklar nya kompetenser och får ett utökat kontaktnät? I så fall kan projektet Telling vara något för dig.

Vad går projektet ut på?

I Telling arbetar vi med berättelser av olika slag. Det kan till exempel handla om männsikors berättelser eller berättelser om hus, gator och torg.

Vi samlar in berättelser genom intervjuer och arkiverat material. Det arkiverade materialet är bland annat tidningen Östgöten. Telling har ett samarbete med bland annat Länsmuseet i Östergötland, Stadsmuseet i Norrköping, Brukskultur Åtvidaberg och Linköpings universitet. Vi har vi kontakter med hembygdsföreningar och andra föreningar som är intresserade av att deras historia blir synliggjord och bevarad.

Hur går det till?

Arbetsuppgifterna är varierande. Du kan välja att arbeta med hela processen eller delar av den.

Steg 1 - Insamling av berättelser/information genom intervjuer, fotografering, filmning och arkiverat material.
Steg 2 - Dokumentation och bearbetning genom digitalisering, bild och filmredigering mm beroende på vald publiceringsform.
Steg 3 - Publicering/spridning t ex via sociala medier, tryckta medier, utställningar och arrangemang.
Steg 4 - Arkivering

Du erbjuds dessutom stöd i att arbeta med din personliga utveckling. Du kommer att få tillgång till handledning både i arbetet och i din personliga utvecklingsprocess.

Välkommen till Telling där du möts av engagemang, respekt och gemenskap!